Adresa de email

2 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adauga Download

Top modele / Fotomodele
Modele unghii
Tatuaje modele
Modele de case
Modele de rochii
Modele de diplome
Modele de scrisori
Modele de fisa postului
Modele de cerere
Modele de contracte
Modele de Dacia
Modele de Samsung
Modele de cv european


Romania reprezinta un model european de austeritate

Cu doar câteva zile în urmă, cancelarul Angela Merkel lăuda sacrificiile României şi a altor ţări non-euro, îndemnându-i pe cetăţenii occidentali să respecte austeritatea cumplită din aceste state.

Evident, semnalul cancelarului german era destinat pe de o parte să sublinieze aprecierea Berlinului pentru un Traian Băsescu mai maleabil, care a decis schimbarea macazului spre Germania, în dauna mai vechii relaţii privilegiate cu Marea Britanie şi, pe de alta, să aprecieze sincer austeritatea dură pe care ţara sa o propovăduieşte în statele sudice supraîndatorate. Pentru Germania, deci, sacrificiile României pot servi drept un exemplu pozitiv şi pentru restul continentului: „Vedeţi, se poate!”.

Pe de altă parte, tot din spaţiul germanic, preşedintele Băncii Erste, proprietarul BCR, afirma cu sinceritate că un „model românesc” de austeritate nu ar putea fi aplicat niciodată în Occident, pentru că s-ar lovi de refuzul opiniei publice. Pe de altă parte, Andreas Treichl este de părere că România este pe calea cea bună datorită măsurilor luate în 2009 şi 2010.sursa: reformastatului.adevarul.ro


 

Comentarii (0)


 

Adauga un comentariu


   
Nick    
   
Comentariu    
   
CAPTCHA Image
Scrieti textul din imaginea de mai sus *
Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
   

 

Declaratii fiscale