Adresa de email

0 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Modele de la A la Z

Modele / Modele de la A la Z / Contracte

Contract de comodat model

Inainte de prezentarea teoretica a contractului de comodat si a modelului de contract, credem ca este important de stiut de ce firmele si PFA-urile folosesc destul de mult acest tip de contract ?

Cel mai important motiv este unul de natura fiscala. Astfel societatile comerciale si comerciantii persoane fizice, care de cele mai multe ori isi au sediul social in propriile locuinte, pot deduce cheltuielile de intretinere aferente suprefetei destinate sediului.

In acelasi mod se procedeaza cu mijloacele de transport auto inmatriculate pe numele persoanei fizice dar utilizate in interesul afacerii (mai mult sau mai putin, dar asta e !).

Potrivit prevedrilor Codului Civil Roman, contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.

Partile intre care se incheie un contract de comodat se numesc comodant (cel care transmite bunul) si comodatar (persoana care primeste bunul).

Pot face obiectul unui contract de comodat bunuri proprietate personala care se folosesc in activitatea propriei firme: auto, autoturisme, autovehicule, apartamente sau doar o parte a unui apartament si case folosite drept sediu social, etc.


"CONTRACT DE COMODAT
 model

    Intre subsemnatii:
    …………………………………………………., nascuta in ………………… la data de ………………………., domiciliata in …………………….., str. ……….. nr. ………………., legitimata cu C.I. seria ….. nr. ……….., eliberat de Politia ………………… la data de …………………, CNP ………………………………., in calitate de COMODANT
    si
    S.C.…………………………………, cu sediul in ……………………………, str. ………………………. nr…….., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J…../……./……., cod fiscal ……………………., cont nr. ………………………… deschis la ………………………………….., reprezentata prin Director General Dl. ……………………………………………., in calitate de COMODATAR, a intervenit prezentul contract cu urmatorele clauze :
   
Eu, …………………………………….., dau cu titlu de folosinta gratuita S.C. PRO AUTO INDUSTRIES S.A., autoturismul proprietatea mea, marca …………….., culoare …………………………….., nr. de identificare ……………………………., certificat de inmatriculare nr. …………………, an fabricatie ……………, inscris in circulatie sub nr. ………………….., pentru ca aceasta sa  il foloseasca ca mijloc fix al firmei, pe o perioada de 1(un) an calculata de astazi ………………… data semnarii prezentului contract.
    Noi, S.C. ………………………………………. declaram ca primim cu titlu de imprumut gratuit autoturismul descris mai sus, in scopul deplasarii in interes de serviciu si ne obligam sa il restituim proprietarului la data mentionata. De asemenea, ne obligam sa ne ingrijim ca un bun proprietar de conservarea lucrului ce formeaza obiectul prezentului contract, in conformitate cu prevederile art. 1564 C.civ.
    Toate cheltuielile legate de utilizarea autoturismului pe perioada de valabilitate a contractului (combustibil, lubrifianti, reparatii curente) cad in sarcina comodatarului.
    Ca urmare a evaluarii lucrului dat in folosinta, ca fiind de ………………………………….lei, in caz de pierdere chiar datorita cazului fortuit (furt, disparitie, etc.) cad in sarcina comodatarului.
Imprumutul se face in conditiile art. 1560 C.civ., iar obligatiile partilor contractante sunt cele prevazute la art. 1564-1575 C. civ.
    Prezentul contract  s-a incheiat in 2(doua) exemplare , cate un exemplar pentru fiecare parte.
    Incheiat astazi ………………………

    COMODANT                        COMODATAR"         

Nota: acest model de contract se poate adapta foarte usor si pentru alte tipuri de bunuri la care se preteaza folosirea contractului de comodat.

 

Modele similare

 

Comentarii (2)


Data si ora adaugarii: 2017-07-02 01:15:46


wh0cd481701 cheap plavix no rx antabuse online


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2017-06-19 17:34:15


wh0cd141846 Order Viagra generic levitra impotens behandling FLUOXETINE 20 MG buy toradol


Comentariu adaugat de:

 

Adauga un comentariu


   
Nick    
   
Comentariu    
   
CAPTCHA Image
Scrieti textul din imaginea de mai sus *
Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
   

Ultimele stiri si evenimente

Model controversat de cizme la moda

Moda aduce o noutate in fiecare sezon, fie ca vorbim de vara sau iarna, designerii gasesc ceva care sa socheze, care sa atraga atentia si, totodata, sa faca valuri printre impatimitii modei. Iarna aceasta cizmele jambiere sunt un deliciu. [ detalii... ]

 

Modelele de motoare mici ii cuceresc pe constructorii auto

Constructorii auto sunt cuceriti de motoarele mici care echipeaza noile modele auto. Consum mic dar putere mare, acestea sunt itemurile pe care trebuie sa mizeze constructorii pentru a-i cuceri pe potentialii cumparatori. Capacităţi [ detalii... ]

 

Volan pe dreapta la modelele Dacia Sandero

Dacia incearca versiunea cu volan pe partea dreapta. Producatorul auto Renault a decis ca in Romania, la Mioveni, Dacia Sandero sa fie fabricat si cu volan pe partea dreapta. Este clar ca optiunea cu volan pe partea dreapta este [ detalii... ]

 

Modelul Duster este cerut de Marea Britanie

Cererea pentru modelele Dacia Duster este crescanda in tinutul englezilor, inregistrandu-se peste 1.000 de precomenzi pentru acest model in Marea Britanie. Oficial Duster nua fost lansat in Marea Britanie dar cererea este [ detalii... ]

 

Modelele Fiat, Opel si Peugeot si-ar putea uni fortele

Modelele Fiat, Opel si Peugeot si-ar putea uni fortele si ar putea cosntitui o singura companie are sa reprezinte o forta mai mare pe piata auto. Directorul general al Fiat, Sergio Marchione, a propus recent fuziunea grupului cu PSA Peugeot [ detalii... ]

 
     

     

     

    Declaratii fiscale