Adresa de email

2 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Modele de la A la Z

Modele / Modele de la A la Z / Contracte

Contract civil sau conventie civila de prestari servicii

Terminologia de cautare a acestui tip de contract difera in functie de nivelul de cunostintele juridice al persoanei care cauta pe internet un anumit model de contract. De regula, pentru cautarea aceluiasi model de contract unii folosesc termenul de contract civil de prestari servicii iar altii de conventie civila de prestari servicii. Daca doriti sa aflati ce impozite si contributii se platesc pentru un contract sau conventie civila va recomandam sa scrieti partenerilor nostri avocati si consultanti ( trimite email ).

  • Primul model de contract civil, utilizat cu precadere pentru zilieri potrivit prevederilor din Legea 52/2011. Acest model de contract a fost conceput de avocat partener.


    "I. Partile contractante:

    1. S.C. .............................., cu sediul in .................... str. .................., nr. ....., telefon ............., cont virament nr. ....................., deschis la ...................... reprezentata prin ................... in calitate de ............, numita in prezentul contract beneficiar,
 si
    2. Dl (D-na) ...................., domiciliat(a) in ..................., str. ................. nr. ......, judetul .............., nascut(a) in localitatea ............... la data de .................. posesor al actului de identitate seria ............, nr. ................., eliberat de ............., la data de .............., codul numeric personal ..............., in calitate de zilier,  am incheiat prezenta conventie de prestari activitati cu caracter ocazional in urmatoarele conditii stabilite de comun acord:

    II. Obiectul conventiei
    - activitatea/lucrarea care urmeaza sa fie prestata este cea stabilita la art. 11 din Legea 54/2011
    - remuneratia bruta stabilita pentru prestatie ___lei /ora ( nu va putea fi mai mica de 2 lei/ora si nici mai mare de 10 lei/ora )
    - data efectuarii platii/remuneratiei la sfarsitul fiecarei zile de lucru, in baza semnaturii zilierului in registrul de evidenta.

    III. Drepturile si obligatiile partilor
    1. Beneficiarul se obliga:
    - sa-l remunereze pe zilier pentru rezultatul muncii sale;
    - sa creeze zilierului conditii corespunzatoare de munca, cu respectarea normelor de protectia muncii;
    - sa retina si sa vireze impozitul prevazut de lege pentru venitul realizat de zilier.
    - sa infiinteze Registrul de evidenta al zilierilor , sa il completeze inainte de inceperea activitatii zilierului si sa comunice pana la data de 5 a fiecarei luni catre inspectoratul teritorial de munca, un extras al registrului de evidenta a zilierilor continand inregistrarile din luna precedenta;
    2. Zilierul se obliga:
    - sa presteze activitatea ocazionala, in conditiile si de calitatea ceruta de beneficiar;
    - sa respecte secretul lucrarilor si regulile disciplinare stabilite de beneficiar;
    - sa respecte normele de protectie a muncii specifice activitatii.

    IV. Durata conventiei de prestari activitati cu caracter ocazional
         Prezenta Conventie se incheie pentru o perioada de  minim o zi si maxim 90 zile
         Durata zilei de lucru nu va putea depasi 12 ore.

Contract de comodat   Contract de colaborare   Contract individual de munca

    V. Modificarea conventiei
    Modificarea oricarei clauze a conventiei se poate face numai prin intelegere intre parti, convenita in scris, prin act aditional .

VI. Incetarea conventiei civile
    Prezenta conventie civila inceteaza:
    1. prin acordul scris al partilor;
    2. din initiativa temeinic motivata a uneia din parti.

    VII. Raspunderea partilor
    Neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin prezenta conventie civila atrage raspunderea partii in culpa, in afara de cazurile de exonerare prevazute de lege.
    Litigiile ivite in derularea prezentei conventii civile se solutioneaza pe cale amiabila sau de catre Instantele judecatoresti competente, in cazul in care nu s-au solutionat pe cale amiabila.
    Prezenta conventie de prestari activitati cu caracter ocazional a fost incheiata in 2 ( doua ) exemplare, cate unul pentru fiecare parte .

 (Beneficiar)                                            (Zilier)"


  • Mai jos va prezentam un al fel de model de conventie civila:

"CONVENTIE CIVILA DE PRESTARI SERVICII
 (model)


Incheiata astazi _____in temeiul art. 942 Cod Civil si urmatoarele, intre :

    I. Partile contractante:

    1. S.C. .............................., cu sediul in .................... str. .................., nr. ....., telefon ............., cont virament nr. ....................., deschis la ...................... reprezentata prin ................... in calitate de ............, numita in prezentul contract beneficiar, si:
    2. Dl (D-na) ...................., domiciliat(a) in ..................., str. ................. nr. ......, judetul .............., nascut(a) in localitatea ............... la data de .................. posesor al actului de identitate seria ............, nr. ................., eliberat de ............., la data de .............., codul numeric personal ..............., in calitate de prestator de servicii (executant), am incheiat prezenta conventie civila in urmatoarele conditii stabilite de comun acord:

    II. Obiectul conventiei civile
    - activitatea/lucrarea care urmeaza sa fie prestata ..................
    - remuneratia bruta stabilita pentru prestatie .................. lei
    - data efectuarii platii/remuneratiei ...............................
       - beneficiarul va retine si va vira obligatiile legale catre  AFP in cota de 16% din remuneratia pe care o datoreaza ctre prestator.
    III. Drepturile si obligatiile partilor

creare site, site gratis, webdesign, promovare gratuita      anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite    horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,
    1. Angajatorul se obliga:
    - sa-l remunereze pe prestator pentru rezultatul muncii sale;
    - sa creeze prestatorului conditii corespunzatoare de munca, cu respectarea normelor de protectia muncii;
    - sa retina si sa vireze impozitul prevazut de lege pentru venitul realizat de prestator.

    2. Prestatorul se obliga:
    - sa presteze activitatea sau sa predea lucrarea la termenul convenit, in conditiile si de calitatea ceruta de beneficiar;
    - sa respecte secretul lucrarilor si regulile disciplinare stabilite de beneficiar pentru salariatii sai;
    - sa respecte normele de protectie a muncii specifice activitatii.

    IV. Durata conventiei civile
         Prezenta Conventie se incheie pentru o perioada de _______
     
  V. Modificarea conventiei civile

    Modificarea oricarei clauze a conventiei civile se poate face numai prin intelegere intre parti, convenita in scris, prin act aditional la inspectoratul teritorial de munca.

    VI. Incetarea conventiei civile

    Prezenta conventie civila inceteaza:
    1. prin acordul scris al partilor;
    2. din initiativa temeinic motivata a uneia din parti.

    VII. Raspunderea partilor

    Neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin prezenta conventie civila atrage raspunderea partii in culpa, in afara de cazurile de exonerare prevazute de lege.
    Litigiile ivite in derularea prezentei conventii civile se solutioneaza pe cale amiabila sau de catre Instantele judecatoresti competente, in cazul in care nu s-au solutionat pe cale amiabila.
    Prezenta conventie civila a fost incheiata in trei exemplare, cate unul pentru fiecare parte, iar al treilea exemplar pentru AFP _____.


 (Beneficiar)                                            (Executant)"

 

Modele similare

 

Comentarii (6)


Data si ora adaugarii: 2016-07-28 13:41:28


You've really helped me unrsnetadd the issues. Thanks. http://krmcrkezdxl.com [url=http://ifqlscx.com]ifqlscx[/url] [link=http://jxisenwxko.com]jxisenwxko[/link]


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2016-07-28 07:36:33


Created the greatest arltsiec, you have.


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2016-07-27 00:36:12


I've been loikong for a post like this for an age http://yaducimkiy.com [url=http://hywnaragso.com]hywnaragso[/url] [link=http://gfencfyso.com]gfencfyso[/link]


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2016-07-26 18:42:24


Exerlmety helpful article, please write more.


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2016-07-26 02:55:34


You could always make a G36 into a DMR project. The fields I play at allow dmr#&8217;s to have up to 450 fps, but full auto has tp be disabled. I would reccomend starting with a precision inner barrel. im not too educated on DMR’s but ther plenty of sires and people online that can help you out. +14Was this answer helpful?


Comentariu adaugat de:

Data si ora adaugarii: 2012-06-12 19:37:07


Suntem o Asociatie de proprietari mica (o scara cu 24 apartamente}. Am dori sa ne indicati o forma de angajare legala pentru administrator/casier si femeie de serviciu cu program de 3 ore zilnic; contract civil de colaborare, contract individual de munca sau o alta forma si ce contributii la stat implica fiecare mod de angajare. Cu multumiri


Comentariu adaugat de: Marin V.

 

Adauga un comentariu


   
Nick    
   
Comentariu    
   
CAPTCHA Image
Scrieti textul din imaginea de mai sus *
Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
   

Ultimele stiri si evenimente

Model controversat de cizme la moda

Moda aduce o noutate in fiecare sezon, fie ca vorbim de vara sau iarna, designerii gasesc ceva care sa socheze, care sa atraga atentia si, totodata, sa faca valuri printre impatimitii modei. Iarna aceasta cizmele jambiere sunt un deliciu. [ detalii... ]

 

Modelele de motoare mici ii cuceresc pe constructorii auto

Constructorii auto sunt cuceriti de motoarele mici care echipeaza noile modele auto. Consum mic dar putere mare, acestea sunt itemurile pe care trebuie sa mizeze constructorii pentru a-i cuceri pe potentialii cumparatori. Capacităţi [ detalii... ]

 

Volan pe dreapta la modelele Dacia Sandero

Dacia incearca versiunea cu volan pe partea dreapta. Producatorul auto Renault a decis ca in Romania, la Mioveni, Dacia Sandero sa fie fabricat si cu volan pe partea dreapta. Este clar ca optiunea cu volan pe partea dreapta este [ detalii... ]

 

Modelul Duster este cerut de Marea Britanie

Cererea pentru modelele Dacia Duster este crescanda in tinutul englezilor, inregistrandu-se peste 1.000 de precomenzi pentru acest model in Marea Britanie. Oficial Duster nua fost lansat in Marea Britanie dar cererea este [ detalii... ]

 

Modelele Fiat, Opel si Peugeot si-ar putea uni fortele

Modelele Fiat, Opel si Peugeot si-ar putea uni fortele si ar putea cosntitui o singura companie are sa reprezinte o forta mai mare pe piata auto. Directorul general al Fiat, Sergio Marchione, a propus recent fuziunea grupului cu PSA Peugeot [ detalii... ]

 
     

     

     

    Declaratii fiscale